IC27 IC28 IC29 IC34

Adverteerders

Uw advertentie hier geplaatst ?  

Mail aan info[at]cruiservaarders.nl voor de mogelijkheden.


Steun de KNRM, word donateur

Klik op het KNRM-logo om naar een YouTube-filmpje te gaan over de Historie van de KNRM en andere KNRM-filmpjes


 

Blijven staan als het moeilijk wordt, of toch maar...


Voor echte watersporters is de motorboot niet het doel, maar het vertrekpunt van hun plezier op het water.

Ik ken een gezin die het helemaal bont maakt als ze op vakantie gaan. Ze slepen dan een Optimist, een Lazer en een tweepersoonszeilboot in hun kielzog overal naartoe. Hun motorboot lijkt wel een vliegdekschip waar vanaf de watersport acties worden ondernomen. Wij maken het niet zo bont, we hebben niet eens een bijbootje. We hebben geen kinderen die mee willen varen die we met zoiets moeten vermaken en zelf kunnen we niet bedenken waar we hem voor nodig hebben, en het is toch ook een sta in de weg op de zwemplank.
 
Toch wilden wij ook wel eens iets meer dan alleen maar varen en ankeren dus besloten we ook maar eens sportief te doen. We kochten een SUP.

Dit staat niet voor Stand-upcomedian peddelen, maar het heeft er wel iets van weg. In mijn jonge jaren heb ik wel gewindsurft en toen al waren er vreemde lieden die zo’n plank gebruikte om mee te peddelen.  
Ik snapte daar toen al niets van, maar het staand peddelen is nu meer in de mode, dus vooruit dan maar.
Die wij hebben kun je opblazen. En wat vooral handig is, is dat je hem dus ook kunt leeg laten lopen en in een tas in de machinekamer kan opbergen.  
 
Er zijn twee zaken die mij blijven verbazen aan zo’n plank. Het ene is dat hij werkelijk knetterhard is als je hem oppompt en het andere is dat zo’n plank zo onvoorstelbaar onstabiel is. Het is werkelijk een respect afdwingende prestatie om erop te blijven staan. We hebben hem dit jaar voor het eerst en voetje voor voetje schuif ik van voor naar achter om de juiste plek te vinden. Ik sta verkrampt en bijna zo stijf als de plank zelf mijn balans te bewaren en ben met meerdere onzuivere bogen het water in gedoken. Dit is dan ook gelijk de reden waarom het zo lang duurt voor ik het onder de knie krijg. Er is namelijk geen haar op mijn hoofd die het zal bedenken om voor half juli en na half september een onvrijwillige duik te maken in het Nederlandse water.

Heel misschien moeten we toch maar een rubberbootje kopen voor de overige weken.

Kees