Intercr

A new website

Cruiservaarders

INTERCRUISER

Er worden momenteel diverse types Intercruisers gebouwd door Intercruiser BV, een volle dochter van Interboat in Loosdrecht/Zwartsluis.

Interboat is van origine een sloepenbouwer en bouwt nog steeds sloepen. Een paar voorbeelden van modellen Intercruisers:

 De Intercruiser 31

De Intercruisers verloochenen hun afkomst geenszins. De overeenkomsten met een sloep zijn meer dan aanwezig, hoewel dat bij de grotere Intercruisers minder is dan bij cruisers van iets bescheidener afmetingen en motorisering. De werf zelf spreek bij de 27-cabrio over ‘een volbloed sloep’, bij de 27-cabin over ‘de boot houdt het midden tussen een krachtige sloep en een discrete cruiser’, de 29 wordt beschreven als een ‘kruising tussen een sloep en een cruiser’ en bij de 34 – het grootste type cruiser –  spreekt de werf over “een volwaardige cruiser”. Er is duidelijk sprake van een geleidelijke overgang van een boot voor dagtochten naar een boot met meer dan voldoende comfort voor wekenlange tochten, zeker in de nieuwe 35-er, een ‘eigentijds design’. De nieuwe 31 wordt ‘een sportieve klassieker’ met 4 vaste slaapplaatsen.

De Intercruiser 29

De vaareigenschappen zijn ook bijzonder goed. De romp voelt zich als een vis in het water. Bij zwaardere motorisering gaat een cruiser gemakkelijk in plané, met vanzelfsprekend bijbehorende hoge snelheid.

Kortom de Intercruisers lenen zich voor zowel rustig vaargedrag alsook voor sportief varen op groter water. Een type boot om verliefd op te worden. De leden van onze vereniging zijn dat allemaal in meer of mindere mate.

Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar de website van Intercruiser:

Klik op deze afbeelding om naar de Intercruiser-website te gaan